maanantai 6. huhtikuuta 2015

Voiko gessolla pelastaa mitä vain?

Tämän kuun Addicted to technics haaste onkin ehtinyt jäytää tajunnan takaosissa jonkin aikaa, ehdin jo pelästyä myöhästyväni! Haasteen mukan piti käyttää vähintään 4 eri mediaa, ja niitä löytyy enemmänkin. Lisäksi haasteeseen kuuluu teemana myös värit... no sitä en tehdessä muistanut... joten väriteemana siis vihreä. Kuva ei oikein tee oikeutta sille, miten jännällä tavalla (ja ihan hyvin) nuo kukat oikeassa elämässä erottuvat.


Niin, ja se gesso... korttipohjana on eräästä DCVW korttipakasta käyttämättä jäänyt yksilö, jossa oli likaisenharmaa ruudukko ja siinä vielä musta kukkanen. Yritin joskus maalata päälle akryylimaalilla ja vihreillä mustesuihkeilla, mutta lopputulos oli samaan aikaan räikeä ja edelleen se likaisenharmaa. Sellaisena se jäi laatikonpohjalle odottamaan tulevaa inspiraatiota. Nyt siis aloitin liimaamalla päälle paperisuikaleita ja lisäämällä gessoa. Gesso värjäytyi vähän vihreäksi ja sen kuivutua lisäsin vielä kimaltavaa Tattered Angelsin suihketta sekä aika ärhäköitä vihreitä ja keltaisia Dylusions mustesuihkeita. Kuivuessaan ne muuttuivat lähes pastellinsävyisiksi. Kuvittelin lisääväni valkoiset kukat ja vähän pinkkiä, mutta kuivuessaan  pakkeli imi itseensä mustesuihkujen jäljiltä tarjolla ollutta vihreää niin paljon, että arvelen että vaaleanpunaisen sijään tulisi ruskeaa, joten jätin väliin.


Tässä kuvassa pakkelin (Finnabair Crackle Paste) halkeillut pinta ja taustalla kimaltavat mustesuihkut erottuvat ehkä hiukan paremmin.


1 kommentti: