maanantai 7. syyskuuta 2015

Joulu on jo ovella...

Tein ensimmäisen joulukorttini jo reilu viikko sitten, nyt näitä olisi tarkoitus tiputella vähitellen... Tällä mukana viikon Paskiksessa. Sain paikan norjalaisen Rubber Dance -firman DT:ssä ja sen myötä sain valita heiltä muutaman leima-arkin. Silmään pisti iso arkillinen "luolamaalauksia" tai kaiverruksia. Saatuani arkin käsiini huomasin porot, ja tiesin että niistä tulisi vielä monta joulukorttia. Myös riimukirjoitus on erityisen upea.


Kirkkaansininen tausta on tehty halpis vesiväriarkille käyttäen Brusho sinistä jauhetta ja suihkeita. Laitoin kuivumisvaiheessa merisuolaa arkilla, mutta tyypillistä värien hajaantumista ei tapahtunut. Pyyhkäistessäni isot suolakiteet pois tasaiselta pinnalta totesin, että suolaa oli ilmeisesti liuennut arkilla olleeseen veteen ja kiteytynyt paperin pintaan veden haihtuessa. Nuo pienet neliskanttiset suolakiteet ovat aika hienot, eivätkä siis lähde irti! Leimailin arkille hopeisia luolakuvioita ja leikkasin yhteensä kahdeksan tällaista taustaa. Leikkasin ison reiän ja kaksi pientä ympyrää ympyrästansseilla.


Spinneriin käytetyt pienet ympyrät on tehty tripla-embossauksella: Versamarkia suoraan tyynystä paperiympyrälle ja hopealla embossaus, jäähtymisen jälkeen uusi kerros. Kolmannella kerralla laitoin leimaankin Versamark-mustetta valmiiksi niin että kuumennuksen lopussa sen sai painettua pehmeään massaan. Värjäilin kuviota lopuksi sinisellä alkoholimusteella ja harmittelin etten suojannut leimaa Versamarkin sijaan vaikka sinisellä Encore musteella, väri olisi ehkä tarttunut järkevämmin. Spinnerissä on molemmin puolin sama poron pää, virittelin sen ihan tavallisen ompelulangan ja kaksipuoleisen teipin varaan, toivottavasti se riittää pitämään sen paikoillaan!


2 kommenttia:

  1. Beautiful card, Kristiina! I'm happy to see that you use my Rock Carving stamps for Christmas cards. Very great idea.
    I love the blue Brusho, so very pretty with the silver on top. Super cool spinner in the middle. Stamping into melted embossing powder is such a fun technique and the result is so pretty!
    ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. UPEA kortti!! mahtavat leimailut!! =)

    VastaaPoista