maanantai 22. joulukuuta 2014

Walking in a winter wonderland...

I made this card for a colour challenge without double-checking the colours... And I had remembered them wrong! There should have been a turqoise blue instead of the green... So I'm skipping the colours for the time being and entering for the Stampotique Designers Challenge where anything goes all through December!

The winter weather here in southern Finland has been depressing, and this is a Christmas card ( the text is from a Finnish Christmas carol and says "a warm breath passes through the winter weather as Christmas arrives" ) I guess an English option for the same effect might be "walking in a winter wonderland..." I'm totally out of date with this, because this week the forecasts say that we are in for  "stereotypical" Christmas weather = a white Christmas after all! The stamp I've used is the lovely Rain Under Umbrella girl from VivaLasVegaStamps.


Tulipa sitten löydettyä selvä sukupolvien välinen kuilu tämän kortin kohdalla.

Olin jo aikaisemmin ajatellut tehdä tällaisen ironisen joulukortin eräälle ystävälleni (tämä joulukuun sää on ollut niin masentavaa), ja kun Paskiksen väri-aiheinen haaste tuli, totesin että kyseiset värit voisivat hyvinkin toimia tämän leiman kanssa. Huomaan kyllä nyt koneella, (kun kävin kopioimassa linkin haasteeseen), että haasteen väri onkin paljon sinisempi kuin mitä korttia tehdessä muistin, joten en lähdekään tällä Paskikseen, vaan postaan muuten vaan.

Väritin leiman DI-musteilla suoraan mustetyynystä (minulla on niitä minityynyjä, joilla pystyy jotenkuten tähtäämään) Suihkaisin vähän vettä leimalle musteen levittämisen jälkeen, ja jäin pohdiskelemaan leimaamisen jälkeä niin kauan, että kirkas kohopulveri ei tarttunutkaan enää koko kuvaan, mutta mitäs siitä. Niin, ja sitten se kuilu... Ohikulkeva teini-ikäinen tyttäreni huomasi hahmon ja jäi katselemaan sitä:


"Ai onks siinä joku tyyppi jonka sateenvarjosta sataa vettä? Vähän outo" ilmeisesti uteliaisuuttaan hän jäi seuraamaan kortin tekoa ja kun olin lisännyt tekstin hän ihmetteli, miten se oikein liittyi kuvaan (eikä siis ollenkaan tunnistanut laulun sanoja) Kortti on siis lapsen mielestä lähinnä ihan hölmö, mutta eipä se hänelle olekaan :)

Sattuipa sitten niin, että nyt jouluksi luvataankin "stereotyyppistä" joulusäätä koko maahan, eli tämä kuva ei ehkä olekaan niin ajankohtainen kuin viime viikolla näytti... hyvä niin:)

4 kommenttia:

 1. Love how you have watercolored this image. Thanks for joining us at Stampotique Designer's Challenge this week.

  VastaaPoista
 2. A beautiful stamp beautifully coloured, walking in a winter wonderland is a great sentiment to match:-) x

  VastaaPoista
 3. a stunning card, love the stamp!

  VastaaPoista
 4. Awesome!
  Thanks for joining us at the Stampotique Designers Challenge :)

  xx Arwen

  VastaaPoista