maanantai 24. marraskuuta 2014

Kolme korttia yhdellä iskulla

Sain viikonloppuna aikaiseksi kolme korttia. Jokainen on eri haasteeseen (jos haasteita ei olisi, tulisiko mitään tehtyäkään...), ja ovat aika eri tyylisiä, mutta toisaalta niissä on yhteistäkin: kaikissa on käytetty lankaa ja kaikkiin on käytetty laatikon pohjalta löytyneitä käyttämättä jääneitä leimakuvia... joten laitan ne tähän samalla kertaa, valmistumisjärjestyksessä. Pahoittelen kuvien laatua, on kummaa, että ipad ottaa tosi hyviä lähikuvia vaikka kuinka kehnossa valossa, mutta koko kortista kuva ei meinaa onnistua millään... syytetään tietenkin marraskuun valo-olosuhteita!

Addicted to technics: CAS -haasteeseen tein yksinkertaisen perhoskortin.


Vivalasvegastamps!in perhosleima on leimattu kuultopaperille sekoituksella keltaoransseja DI-musteita. Käsittelin lisäksi erittäin kimalteisella kohojauheella. Olin aikonut tuotoksen muualle, mutta kuultopaperinen pohja ei toiminut vahvemmalla taustalla. Leikkasin perhoset erilleen ja liimasin paikoilleen, minkä jälkeen kävin ompelukoneella kääntymässä... Lopputulos on mielestäni oikein raikas.

Its all about the Vintage and Beauty -haasteessa pyydettiin itsetehtyjä koristeita. Muistin, että laatikosta pitäisi löytyä kotitekoisia höyheniä sekä lintuaiheinen leimakuva, ja ei kun penkomaan: mukaan tarttui myös itseaskarreltuja kukkasia. Taustan tein vartavasten Timpan sapluunalla ja mukaan tuli lankasyhverö. Leima on Crafty Individualsin, ostin sen viime keväänä, ja heti kun se saapui leimasin muutaman kerran ja kerrostelin kuvan. Lopputuotos oli jotenkin sellainen, etten muka saanut sitä sopimaan minnekään, ja kuva joutui laatikkoon, eikä leimaan ole sen koommin koskettu... Nyt täytynee kaivaa leimakin uudestaan esiin, sillä tästä tuli ihan kiva.


Kotitekoiset höyhenet on tehty leimaamalla valkoisella musteella kuultopaperille ja leikkaamalla ne käsin mahdollisimman tarkasti. Mitä "ruttuisempi" höyhen, sen paremmalta näyttää! Pieniin kukkasiin on kerrostettu kaksi lävistimellä leikattua piparimallista kukkaa. Päällimmäiseen on leikattu terälehdille lisälovet, että ne saa nostettua, ja keskelle on liimattu pikkuhelmiä. Juuttikankaan kiinnittäminen tuotti päänvaivaa, ja harmittaa, etten tässä lähtenyt sinne ompelukoneelle. Höyhenten suhteen ongelma ratkesi nuppineulalla, toivottavasti kukaan ei loukkaa siihen sormiaan.


Paskiksessa haetaan tällä kertaa korttia, jossa olisi teippiä, lankaa ja timantteja. Keksiessäni, että minulla on raidallista washi-teippiä, joka voisi sopia Gorjuss-tytön sukkahousuihin, suunnitelma oli valmis. Lopputulos on paljon graafisempi ja dramaattisempi kuin olisin kuvitellut. Olin joskus leimaillut ja värittänyt tätä kuvaa useamman kappaleen, ja löysin lopulta tämän, jota ei ollut tullut käytettyä, koska se oli niin lähellä paperin reunaa, että oli leikattava irti taustastaan. Innostuin edellisen kortin taustasta sen verran että tein samoilla aineksilla tytölle muurin istumapaikaksi.


Ostin vastikään sellaisen tussien suihkutteluun tarkoitetun pumpun, ja päätin kokeilla sitä taustan tekemiseen. Tarkoitus oli suihkaista pari kevyttä suihkausta tytön taakse taivaaksi, mutta ne menivät ihan muualle kuin yritin, joten jouduin suihkimaan koko taustan. Vaatii siis harjoittelua, mutta sinänsä toimi. Suihkutin on Rangerin Distress-tusseille tarkoitettu, mutta tutkin jo etukäteen että käy kaikenlaisille tusseille siinä missä toisen merkkinenkin pumppu. Englantilaisessa Joanna Sheenin nettikaupassa (joka muuten ei peri postimaksuja, suosittelen!) tämä oli himpun edullisempi. Näyttivät muutenkin ihan samanlaisilta. Minulla ei (vielä) ole Distress -tusseja, enkä saanut tätä toimimaan lasten tusseilla, mutta Promarkereista irtosi ihan hyvin.


7 kommenttia:

 1. Todella kivat kortit. Tykkään Addicted to technics:in perhosista ja P*skiksen Gorjuss leimasta. Gorjussksella ei voi mennä vikaan. Noh olen puolueellinen koska rakastan Santoron kaikkia leimoja. :) Todella nätisti olet värittäny leiman ja tuo muuri on hyvä.

  VastaaPoista
 2. Todella sieviä kortteja! Etenkin tuo Addicted to Technicsin yksinkertainen kortti on jotenkin todella lumoava yksinkertaisuudessaan. Ja perhosten värityskin on aivan hurmaava. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kortteja kaikki!
  Kiva kun olet mukana Vintage- haasteessa.
  Halauksin Merkku

  VastaaPoista
 4. Ai että ihana idea tuo perhoskortti! Todella kaunis!

  VastaaPoista
 5. Upeita kortteja! Tykkään kyllä ihan kympillä tuosta perhoskortista! Kiitos, että osallistuit haasteeseen! :D

  VastaaPoista
 6. Kauniita kortteja, ihana tuo perhosrivi.

  VastaaPoista