lauantai 7. helmikuuta 2015

Iloisen päivän paskis

Paskiksessa pyydetään tällä kertaa ilmapalloja. Pengoin laatikonpohjia, koska tiesin, että jossain minulla on Lawn Fawnin leimasinsetti, jossa niitä löytyy. Muistan innoissani ryhtyneeni kokeilemaan näitä ja pettyneeni, kun kauniit karkkiväriset Distress Musteet pisaroituivat leiman pinnalla ja leimakuva muodostui pilkuista...siksipä joutuivat laatikon pohjalle, kunnes selvittäisin mikä auttaa! Koska meillä kerätään kaikenkarvaisia sarjakuvia, ja juuri tällä viikolla löydettiin paikallisesta kierrätyskeskuksesta oikea sarjakuvien aarrekasa, piti siitä penkoa iloisenvärinen sarjis kuvaan kirjanmerkin kaveriksi :)


Jouduin huomaamaan mikä minulle on näissä CAS-tyyppisissä projekteissa vaikeinta: valkoisen osan valkoisuus. Kuvassa tekstin lomaan ilmestynyt oranssi "usva" ei näy ihan yhtä pahasti kuin luonnossa (ja koska oli DI:tä, niin sain osan poistettua vedellä ja talouspaperilla), mutta siellä se on. Ehkä sitten ensi kerralla olen huolellisempi!


Miettiessäni tämän kirjanmerkin tekemistä muistelin törmänneeni artikkeliin, jossa todettiin, että pisaroituminen helpottaa vähitellen, kun leima likaantuu. Siinä suositeltiin lkäyttämään kirkkailla leimasimilla aluksi esim Archival-musteilla, koska ne vähän syöpyvät leiman pintaa, minkä jälkeen vesiliukoiset käyttäytyisivät siivommin. En ihan periaatteessa halua liata leimojani, mutta päätin kokeilla, jos Versamark auttaisi pisaroitumiseen: ensin siis leimalle kerros väritöntä Versamarkia "liaksi" ja sen jälkeen värinlevitys DI-leimatyynyillä. Parin oikealla näkyvän kokeilun jälkeen olin vakuuttunut, että toimii. Sininen ilmapallo on suihkaistu vedellä ennen leimaamista. Versamark pohjalla saikin Distress-musteen reagoimaan samaan tapaan kuin jos se olisi ollut paperin pinnassa, eli vesiväriefektin sijaan tulikin valkoisia pilkkuja. Kirjanmerkin ilmapallon valkoinen johtuu Crafty Individualsilta ostetun Stix2-kirjanmerkkipohjan pintarakenteesta.

1 kommentti: