keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Zentangle ATC III

Finnstamperin Sarin ja Täti Punaisen ATC-haaste jatkuu edelleen. Tällä viikolla pyydettiin leimakuvan täyttämistä zentangle-hengessä. Mietin noita leimojani: kovin monta "avokuvioista" sieltä ei löydy, tai sitten ne kuuluvat harvoin (jos koskaan) käytettyjen joukkoon, enkä jaksa penkoa. Päätin kokeilla kahta erilaista: Chocolate Baroquen lyhtykukkaa (olen nähnyt heidän blogissaan tästä zentangle kortin) ja yhtä Gorjuss-tyttöstä, jolla on harvinaisen runsaat graafiset hiukset. Jos nyt pitäisi näistä lemppari valita, niin se olisi kyllä tuo tyttönen!


Kasviin liittyen olen tosiaan nähnyt oikein toimivan zentangle-värityksen joskus, mutta en lähtenyt sitä etsimään, jotta saisin tehtyä oman. Huomaan, että kokemus ja silmä eivät oikein riittäneet: kuvan eri osat eivät kirjavuuden ja kontrastien puutteen takia oikein erotu niin hyvin kuin toivoisin. Kuviot ovat niin tummia, että varjostuskaan ei oikein auttanut.


Tyttöleimassa on ohut viivarakenne ja niin paljon leimausalaa (nuo hiukset eivät siis ole omaa piirustelua), että siitä on vaikea saada kunnollista leimakuvaa, nytkin jäi jotenkin harmaaksi. Otin kaikkein ohuimman Sakurani (0,05mm) ja piirtelin sillä, mikä toimi paremmin kuin aluksi luulinkaan. Oli aika hauska pohdiskella vaatteen poimuttumista ja miettiä miten saisi sen ja jalan muodon mukaan kuvioihin. Päätin lisätä lattian, mutta jättää taustan valkoiseksi, ja varjostusten jälkeen kuva oli niin kiva, ettei mikään jäänyt harmittamaan...5 kommenttia:

 1. Todella kivan näköisiä sait noista molemmista.

  VastaaPoista
 2. Eläs nyt, tuo lyhtykukkakin on mahtava!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavia on, molemmat, varsinkin nuo tytön sukat (vai kengätkö ne on?).

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita juttuja oon piirrellyt.:)

  VastaaPoista
 5. Aivan upeita juttuja oon piirrellyt.:)

  VastaaPoista